Ozenio se princ prelepom princezom, ali ona nije zelela sex, pa je mladic otisao kod dvorske vestice da mu napravi ljubavni napitak. Kaze njemu vestica:
- Da bih napravila ljubavni napitak, potreban mi je sastojak koji licno moras da doneses. Preko sedam mora i sedam gora ima jedna pecina u kojoj zivi strasni zmaj. Moras da ga ubijes i kada ga rasporis, iz njega ce izaci medved. Kad rasporis medveda, iz njega ce izaci vuk, iz vuka lisica, iz lisice zec, iz zeca golub, iz goluba vrabac. E, u vrapcu ces pronaci malo jaje. To jaje mi je neophodno za pripremu napitka!
Posto je princ resio da “zvekne” princezu, spremi se i krene na put. Posle dugog putovanja preko sedam mora i sedam gora, stigne napokon do pecine u kojoj zivi zmaj i, onako nervozan od puta i apstinencije, napravi masakr. Raspori zmaja, medveda i druge zivotinje, i kad dodje do vrapca iz njega ispadne jaje. On ga sav srecan uzme i brze-bolje krene nazad. Posle 3 godine vrati se u dvorac, preda vestici ono jaje – ali avaj, napitak je morao da odlezi bar godinu dana.
“Pa, kad sam izdrzao tolike godine, izdracu i tu jednu”, pomisli princ i ode da se odmori i pripremi za dugo cekani trenutak. Posle godinu dana vestica mu da bocicu sa ljubavnim napitkom savetujuci ga:
- Da bi napitak imao efekta, moras da ucinis sve kako ti kazem. Pripremi jednu gala veceru na kojoj cete biti samo princeza i ti. Kuvarima naredi da sva slana jela malo vise posole, a slatka vise zaslade. Ispred princeze stavi bokal vina, a iza bokala, da se ne vidi, stavi ovu bocicu sa ljubavnim napitkom. Kada se princeza bude najela, jako ce ozedneti i kada se lati bokala – ugledace bocicu i pozelece da vidi sta je u njoj. Ti budi u pripravnosti, pa kada se ona nagne preko stola da dohvati bocicu sa ljubavnim napitkom, ti joj pridji s ledja…