Miroslav Miki Đuričić, pčelar iz Kupinova, bivši drvoseča sa osnovnom školom i najkontroverzniji stanovnik kuće "Velikog brata", već sada se može smatrati apsolutnim pobednikom ovog rijaliti-šoua. Miki je, posle 12 dana prikazivanja ove sve gledanije emisije na B92, stekao naklonost svih. Obožavaju ga publika, gledaoci, posetioci internet sajta, a kako saznajemo, veliki Mikijev fan je i sam direktor "devedesetdvojke" Veran Matić. Dok njegovi protivnici u "Velikom bratu" sa kojima je u stalnoj svađi ne mogu da ga smisle, fan klub u osnivanju (
www. miroslavdjuricic. com) namerava da ga kandiduje za predsednika na narednim izborima. Ono što debeljuškastog 29-godišnjaka razlikuje od ostalih ukućana jesu visprenost, opuštenost, prirodnost i vrcavost, zahvaljujući kojoj su Mikijeve najpopularnije replike i fazoni ušli u najveću internet enciklopediju - Vikipediju.
Na zahtev brojnih čitalaca, Press objavljuje neke od najzanimljivijih izjava Miroslava Đuričića.
Profesor Miki
Molim "Big bradera" da ode kod mene kući i da iskopira moju diplomu iz osnovne škole i da je donese. Što bi moji roditelji plaćali školu kad možeš da, kao što kaže dobri Vil Hanting, odeš u biblioteku i uzmeš knjigu koja ti se čita!
Da li ovde ide zarez! Mislim da ide! Molim gospodina Ivana Klajna da objavi u sledećem broju NIN-a da li ovde ima pravopisnih grešaka, da li bi ovo moglo da prođe! Ja ovo nikada nisam ni pisao! Za sve ti treba srednja škola!
Kad odeš kući, uzmi rečnik i saznaj šta znači establišment! (Obraćajući se Anamariji)
Imam daljinski kod kuće - štap... Namestio sam krevet, mogu TV upaliti, prozor zatvoriti, svetlo ugasiti... Ako neko uđe, mogu da mu zapretim
Miki o ostalim ukućanima:
Aj, krenuću prvo od ovog Đankarla, mislim da je taj baja ceo život želeo da - neku slavu doživi i to kao da bude ono i mislim zato da se prijavio... Dobro, i lova ko i svi, ali mislim da želi kao da mu mladost produži ova emisija... Znaš, kao do jaja je i to. Ova maserka mi je sumnjiva do jaja... Čudno šta ne dođe niko da ga masira mesec dva dana... A za ovu Anamariju mislim da je klasičan ološ, ono riba da je ono baš... Ali, imam takvih drugarica brdo i mislim da su to ortakinje ono najbolje do jaja, za ortakinje, ali mislim ono, mislim da je laka riba, tako mi deluje... A ova Jelena je... Pazi, ona jeste dobra riba i ono simpatična mi je sve, mog'o bi biti sa njom da ovako da nismo ovde, ali mislim da je namazana do jaja i da uopšte nije toliko dobra koliko se ona pravi da je dobra
Edinu: E ja ću da budem iskren prema tebi. Gotivan si mi, kako da ne gotivim glupavog Bosanca.
Veselini: Vi me podsećate na jednu moju učiteljicu koja me je stalno maltretirala. Tukla me lenjirem stalno, a ja bio loš u crtanju.
Miki političar!
Kakvi Tarabići! Rekli, doć'e čovek iz Koštunića i izvuć'e nas, a on nas zakop'o još gore, ***** ga u usta mutava. Doš'o taj ludak, ja čitam ljude, al' njega ne mogu da provalim! Strašan tip! Al' ima samo jedan čovek kojeg bi istuk'o na ulicu da ga sretnem. Zove se Dejan Mihajlov. Mislim da bi' ga prebio, pa nek idem u zatvor! Tuk'o bi' ga ko vola u kupusu, i to onako bez razloga!
Odakle mi para za traktor od sto hiljada evra, to samo mogu ovi lopovi da kupe, što su opljačkali zadruge.
Ja mislim da bi Bidža iz Svilajnca smislio bolji odgovor od tebe.
Taj nema pojma o psihijatriji. Samo jedan idiot ima veći od njega. Njegova žena! (Miki o Jovanu Mariću)
Mikijeve slobodnije izjave:
Šta!? Treba da se ukenjam?! Ma, boli me k**** za "Velikog brata"...!
(Kada ih je "Veliki brat" pozvao da se okupe u dvorištu, a Miki taman krenuo u toalet)
Evo, vratio sam im lutku, pa sad nek je u režiji karaju ako 'oće, šta me briga.
Vidim ja da ovde neće da bude ništa od neke akcije osim ako ne ubace neku kurvetinu u kuću umesto nekog od ukućana.
Ja vam pravim večeru, a vi me izbacili. Kakvi ste pederi, mislim, po karakteru.
Nemam ja ništa protiv ovih starih, a sve ostale nataknem na onu stvar.
Znam da sviram. Sviram ***** ceo život.
Udate žene dobro se jebu, pogotovo one koje imaju malu bebu.
Ja mislim da bi Ivana bilo sramota od nas kad bi morao da prdne
Dragana: Jesi li imao devojku? Jesi li ikada poljubio devojku?
Miroslav: Devojku sam poljubio u 15, a drkam od 13. godine!
Marko: Jelenin dečko je fin, povučen, dobar... Video sam ga na pregledu pred emisiju.
Miki: Znači p****.
Miki: Marko, koliko dana ste preživeli da ga niste bacali?
Marko: Nismo drkali uopšte.
Miki: Ko će izdržati 100 dana bez drkanja, ako ne bude seksa!!!
Miki: Mnogo je sto dana bre ljudi, šta je sa vama.
Miki: A valjda će se i nekoj ženi...
Mikizmi
Moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba!
Miriše mi dan na pako raban.
Ja sam prirodni idiot.
Miki prvi favorit, Đankarlo ispada sledeći!
Miki Đuričić apsolutni je favorit za pobedu u "Velikom bratu". Pčelar iz Kupinova prvi je i prema kladionicama, ali i prema glasovima posetilaca internet sajta ovog rijaliti-šoua. Do juče u 14 časova, Miroslav je osvojio 15.380 glasova u anketi. Svi ostali ukućani zajedno su dobili oko 7.500 glasova, što je duplo manje. Na kladionici "Meridijan" kvota da će Miroslav pobediti je 3,00, dok je na Veselinu kvota 100,00. Interesantno je i da je najstarija ukućanka tek drugi favorit za ispadanje u narednoj rundi sa kvotom 2,50, dok je "najviđeniji" za izlazak Đankarlo (1,70).http://www.novinepress.co.yu/jet_set_svet/2006-09-26#3006