sixminutes šmekerica foruma
Broj poruka : 19 Godina : 42 mesto: : Beograd hobi : kvalitetna muzika, dobra knjiga, pozorište, bioskop itd itd.... Reputation : 0 Datum upisa : 12.10.2008
| Naslov: Šta misle o nama? Ned 12 Okt - 16:31 | |
| - Ja nisam autor ovoga, ali treba pročitati: SVAKOM SELU PO KATEDRA
| Večernje Novosti, 16.05.2005; Strana: 6
| OTVARANjE ODELjENjA PRAVNOG FAKULTETA NOVOPAZARSKOG UNIVERZITETA U PANČEVU UZBURKALO I ZABRINULO AKADEMSKU JAVNOST
Zajednica Univerziteta Srbije o pančevačkom odeljenju Pravnog fakulteta, saznala iz novina. Rektor Dejan Popović: Niko ni u Ministarstvu prosvete o tome nije obavešten. Mirko Vasiljević: To je katastrofa, stvaramo duhovne invalide. Sead Hasanović: Imamo sve dozvole za rad
BEOGRAD - Posle Niša i Beograda, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru otvorio je odeljenje Pravnog fakulteta u Pančevu. To je izazvalo negodovanje univerzitetske javnosti, koja uopšte nije bila obavetena, niti je konsultovana za mišljenje. Prema rečima prof. dr Dejana Popovića, rektora Univerziteta u Beogradu, zajednica univerziteta Srbije bila je neprijatno iznenađena i zatečena informacijom objavljenoj u medijima: NEKONTROLISANI BIZNIS
- Niko u Ministarstvu prosvete, ni u Republičkom savetu za razvoj visokog obrazovanja, nije o tome obavešten. Upravo da se ne bi dešavale ovakve stvari insistirali smo da se u Predlog zakona o visokom obrazovanju uvrsti odredba da se odeljenja u drugim gradovima mogu otvarati samo u postupku akreditacije. Na taj način, stalo bi se na put nekontrolisanom osnivanju odeljenja, kako privatnih, ako i državnih fakulteta - kaže Popović. I dekan Pravnog fakulteta u Beogradu prof. dr Mirko Vasiljević, ogorčen je sve češćim otvaranjem isturenih odeljenja univerziteta i fakulteta u mnogim gradovima Srbije. - To je katastrofa - ističe Vasiljević. - Najnekontrolisaniji biznis postao je visoko školstvo, a odeljenja fakulteta po Srbiji otvaraju se kao nekada radnički univerziteti. Nije problem samo u Pančevu i nije reč samo o privatnim fakultetima, već i o državnim koji imaju odeljenja bez ikakve kontrole kako se odvija nastava. Mi branimo kvalitet i hoćemo da se takmičimo, ali objektivnim merama kvaliteta. Ovako stvaramo duhovne invalide. Profesor Vasiljević ističe da kadrovi koji drže nastavu u isturenim odeljenjima nisu dorasli tom zadatku. On naglašava da se zemlja razara kroz razaranje školstva i da Ministarstvo prosvete i sporta treba da reaguje, dodajući da uskoro neće biti nijednog sela u kome nema odeljenja nekog fakulteta. Posetio TadiĆ Sekretar Nastavno-naučnog odeljenja Univerziteta u Novom Pazaru u Nišu, Sead Hasanović ističe međutim, da oni poseduju sve neophodne dozvole za rad. - Zabunu je unela pogrešna informacija na sajtu Ministarstva prosvete i sporta da imamo privremeno rešenje - kaže Hasanović. - Imamo trajnu dozvolu za rad koju su nam uručili bivši premijer Zoran Živković i ministar prosvete Gašo Knežević. Činjenica da je presednik Tadić nedavno posetio univerzitet, dovoljno govori da li je priznat ili ne. Ove godine upisaćemo treću generaciju, a trenutno na Fakultetu za poslovnu ekonomiju, Pravnom i Fakultetu humanističkih nauka studira 180 studenata, uz školarinu od 800 evra. Imamo 15 redovnih i 10 vanrednih profesora, 15 docenata i osam asistenata. Uspostavljena je saradnja sa Vladom Srbije, kao i Ministarstvom unutrašnjih poslova koje je zainteresovano za studente kriminalistike. Odeljenje Univerziteta u Novom Pazaru u Beogradu nalazi se u udruženju novinara Srbije, gde se odvija nastava na smerovima za engleski jezik, diplomatiju i međunarodne odnose i žurnalistiku. - Po zakonu, Univerzitet može osnivati odeljenja bez dodatnih odobrenja, a fakulteti ne mogu - kaže Nikola Vučetić, sekretar Udruženja novinara Srbije. Smatramo da ovaj univerzitet daje kvalitetno obrazovanje novinara, zbog čega je i uspostavljena saradnja. Praksa se obavlja u najpoznatijim medijima - “Večernjim novostima”, “Politici”, “Tanjugu”, RTS, “Glasu”. Među profesorima, više od 80 odsto su sa Beogradskog univerziteta. | MINISTARSTVO ĆUTI
NI posle četiri dana čekanja u Ministarstvu prosvete i sporta, nismo uspeli da dobijemo odgovor da li je potrebno i da li postoji odobrenje, za otvaranje odeljenja po Srbiji Univerziteta u Novom Pazaru. U Udruženju novinara Srbije dobili smo rešenje Ministarstva prosvete i sporta broj 612-00-232/2002-04, od 13.10.2003. godine kojim se dozvoljava Univerzitetu u Novom Pazaru da otpočne sa radom. Zahtev za osnivanje Univerziteta podnelo je preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge “REFREF” d.o.o. u Novom Pazaru. Kako se dalje navodi u sastavu Univerziteta nalaze se: Fakultet za informatiku i informacione tehnologije, Fakultet za poslovnju ekonomiju i menadžment, Pravni fakultet i Fakultet humanističkih nauka. Kako se ističe, prilikom donošenja rešenja “ministar Gašo Knežević se rukovodio interesima studenata, potrebama za obrazovanjem ovog kadra u ovom delu Republike, kao i činjenicom da je osnivač podneo dokaze da ispunjava uslove u pogledu opreme, prostora i kadrova”. | Autor: B. BORISAVLJEVIĆ
|
| |
|
Broj poruka : 19 Godina : 42 mesto: : Beograd hobi : kvalitetna muzika, dobra knjiga, pozorište, bioskop itd itd.... Reputation : 0 Datum upisa : 12.10.2008
| Naslov: Re: Šta misle o nama? Ned 12 Okt - 16:42 | |
| - a da ne spominjem tone i tone sajtova gde roditelji i profesori savetuju buduće studente da se ne upisuju na naš fakultet. Prema tome, ja ne znam šta da mislim, postoji informacija koju sam nedavno čuo- da u jednoj gimnaziji, ovde u Beogradu- neću reći u kojoj- profesori otvoreno savetuju učenicima da ' nikako ne treba upisati' naš fakultet jer ga smatraju nedovoljno kompetentnim za rad- kažu kako imamo slab kadar i tome sl. Hajde, odgovorite. | |
|
student10 šmekerica foruma
Broj poruka : 23 Godina : 44 mesto: : Pancevo Reputation : 0 Datum upisa : 24.07.2008
| Naslov: Re: Šta misle o nama? Čet 16 Okt - 18:09 | |
| Ako rad ovog Univerziteta budi nezadovoljstvo i gnev, onda se ne treba upisivati na ovaj Univerzitet. A takodje preporucujem studentima koji su vec upisali da se ispisu. Za svoje novce mozete da studirate gde zelite. p.s. ne razumem ljude koji pljuju u bunar iz koga piju vodu? | |
|
zvolle moderator
Broj poruka : 1553 Godina : 39 mesto: : zalutala sa rejva :) Reputation : 2 Datum upisa : 17.01.2006
| Naslov: Re: Šta misle o nama? Čet 16 Okt - 19:32 | |
| ja se slazem, ovo je najgori fakultete koji postoji i niko ne treba da baci pare i da ga upise neki od nas su se zajebali, ali su se snasli i otisli na druge fakultete ovo nije fakultet...ja ne znam kako da nazovem tu ustanovu..to je gore od srednje, pa cak i osnovne skole i sva to sto misle o fakultetu je opravdano | |
|
| Naslov: Re: Šta misle o nama? Pet 17 Okt - 2:11 | |
| , ali ono na šta sam ciljao u postavljanju ove teme- jeste to: šta akademska javnost misli o nama? Koliko je odvratan i sl, ne bih da komentarišem, ali ipak stojim iza onoga- da na kraju krajeva, sam biraš ono što ćeš studirati i čime ćeš se kasnije baviti.
-A sada ću sebe zapitati još jednom zašto nisam na državnom fakultetu i nastaviti da tražim slike na zidu. | |
|
zvolle moderator
Broj poruka : 1553 Godina : 39 mesto: : zalutala sa rejva :) Reputation : 2 Datum upisa : 17.01.2006
| Naslov: Re: Šta misle o nama? Ned 19 Okt - 17:04 | |
| akademska javnost o ovom faxu nema bas lepo misljenje pouzdano ti kazem, jer sam pricala sa nekim profesorima sa drugih fakulteta i sa dekanom drugog fakulteta nista pozitivno, samo negativno jasno, sam biras...neki su izabrali da odu sa ovog faxa, a neki da ostanu...svako ima pravo izbora ako ne volis drzavne fakultete, imas jos dosta privatnih koji su bolji u svakom smislu od ovog | |
|
blejac moderator
Broj poruka : 760 Godina : 40 mesto: : Beograd-Senjak- Centar Sveta hobi : www.sakurabana.info Reputation : 0 Datum upisa : 02.04.2006
| Naslov: Re: Šta misle o nama? Sub 13 Mar - 13:10 | |
| Ovo je BG forum, sta da mislim o vama nisam ni video ni cuo ni nista, sem da moze da se pazari diploma !! Veoma pouzdan izvor.... | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Šta misle o nama? | |
| |
|