za sve studente univerziteta u Novom Pazaru
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

za sve studente univerziteta u Novom Pazaru

skripte, saveti, diskusije, literatura!!!

PrijemPrijem  PortalliPortalli  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Srbija u Evropskoj uniji

Ići dole 
3 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
blejac
moderator
blejac

Muški
Broj poruka : 760
Godina : 40
mesto: : Beograd-Senjak- Centar Sveta
hobi : www.sakurabana.info
Datum upisa : 02.04.2006

Srbija u Evropskoj uniji Empty
PočaljiNaslov: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptySub 3 Jun - 14:30

Jednom davno daleko, daleko odavde mala zemlja Srbija bila je u evropskoj uniji
Nazad na vrh Ići dole
http://www.bg-anime.com
diplomata
Admin
diplomata

Muški
Broj poruka : 2777
Godina : 39
mesto: : negde uz neki beogradski bulevar...
Datum upisa : 25.01.2006

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptySre 7 Jun - 12:09

A reci mi mojimte nesto...

Strasno me zanima sta ti zans o EU ili ako ti je lakse o trenutnom stanju u EU, znas li sta Srbija dobija uleskom u EU, zasto Srbija "ne ulazi" u EU, kada je Srbija bila najbliza ulasku u EU?

Zanimaju me tvoji ili vasi odgovori na ova pitanja banana
Nazad na vrh Ići dole
veliki komentator:)
domacica bez gacica:)

Ženski
Broj poruka : 3588
Godina : 42
mesto: : jos uvek prisutna
Datum upisa : 09.01.2006

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptySre 7 Jun - 16:49

znam...sad cete da mislite da sam skroz senula, ali ja kapiram da je srbiji bolje da ne ulazi u Eu...
Nazad na vrh Ići dole
https://profinovinari.forumsr.com
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptySre 7 Jun - 20:29

Bravo!!!

E sad bi trebalo da vam detaljnije objasnim i zasto je srbiji bolje da ne ulazi u EU ali za pola sata moram da krenem u sava Centar na koncert pa kad se vratim ili sutra cu detaljnije na ovu temu !!!! Odoh da se oblacim i palim.
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPet 9 Jun - 0:50

hajde ispricajte mi menebas zanima, konkretno tebe diplomata bih voleo da cujem a i komentator je ipak veliki ona uvek ima nesto ok da izjavi
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPet 9 Jun - 15:54

Ma juce sam napiso i to opsirno i negde pred kraj mi zazvoni telefon i pricao sam nekih 15 minuta i kada sam hteo da postavin na forum izbrisalo mi se i onda sam ... placko m24tag vba ali sad cu ponovo pa sta bude!!!
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPet 9 Jun - 16:40

Najgore od svega je to sto svi na sva usta a najvise politicari pricaju o Evropskoj Uniji kao da je to jedna lepa bajka gde su svi srecni i kako cemo mi lepo da zivimo u EU kad se prikljucimo a ovako stvari stoje :

Trenutno stanje u Evropskoj Uniji

Evropska Unija je propao projekat... propao je onog trenutka kada su se gradjani Francuske pa Holandije izjasnili na referendumo o ustavu EU negativno. da bi EU mogla da funkcionise kao sto je i zamisljeno moraju sve zemlje clanice da usvoje novi ustav EU ( a da vas uvedem samo u par reci da je ustav navisi i najvazniji pravni akt jedne drzave, i bez njega je ne moguce da funkcionise jedna drzava ili u ovom slucaju unija koju mozemo najblize okarakterisati kao jednu vrsu konfederativnog politickog sistema i da ne duzim u ovom vise ).

Onog trenutka kada je ustav odbijen i EU je teoretski prestaje da funkcionise a u praksi je malo drugcija situacija.

Prvo je referendum o novom ustavu EU sproveden u novim clanicama nivsim komunistickim zemljama Estonija, litvanija... i u tim zemljama je ustav prosao jer su to nove clanice i svi su se opredelili za taj ustav jer omogucuje dosta toga gradjanima novih clanica, ali gradjanima starih clanice se to naravno nije dopalo izmedjuostalog i to sto ce jeftina radna snaga iz novih clanica preplaviti i ugroziti stare clanice, zakoni o radu, skolstvo i slicno... Recimo Holandija ima jako dobar ustav i kada bi se uvoio novi ustav EU holandski bi automatski prestao da vazi sto se gradjanima Holandije nije dopalo.

samim tim sto u tom zemljama nije prihvacen novi ustav EU, sprovodjenje referndumskog procesa u ostalom zemljama EU nije mogao biti nastavljen jer ako jedna zemlja clanica odbije ustav proces se obustavlja ( kao sto i jeste ) i projekat propada !!!

E o tome se radi da je Evropsa Unija vec propao projekat i sto mi srljamo u nesto sto nema perspektivu na dugorocnom putu !!! dalje...

Sta Srbija dobia ulaskom u Uniju

Slobodna putovanja bez viza u zemlje EU, slobodna trgovina u Eu, razne olaksice u oblasti ekonomije i slicno e sada...

Sto se tice viznog rezima i slobodnog putovanja, pa ni Hrvatska nije clanica EU pa mou da putuju po EU bez vize sem u Veliku Britaniju i imaju rsve gore navedene olaksice.

Uzmimo i za primer Svajcarsku i Norvesku. Zemlje sa najvisim zivotnim standardom u Evropi a nisu clanice Eu i na referendumu su se gradjani izjasnili da ne zele da udju u EU pa opet imaju najvisi zivotni standard u Evropi!!!

To znaci da Srbija moze da napreduje i bez ulaska u EU ali sa mudrom politikom i pravim ljudima na pravom mestu a ne sa ne strucnim kadrom ako sto je kod nas slucaj nego sve po partijskim i rodbinskim vezama i slicno. Kada se to iskoreni tog trenutka mozemo smatrati da srbija ide pravim putem a taj put ne mora da bude EU uopste nego je to nama jednostavno predstavljeno u pogresnom svetlu...

Zasto Srbija ne ulazi u Evropsku Uniju

Najjednostavnije resenje i odovor je

ZATO STO NAS NE ZELE...

Upravo tako, jednostavno nas ne zele i stalno se izmisljaju niovi razlozi a primaran je Mladic!!!

Da se danas Mladic preda ili uhapsi tek tada bi bio nastavljen proceo "pregovora" o pridruzivanju u clanstvo EU. I to ne garantuje dea bi postrali clan EU jer je Turska u procesu pregovora vec ako ne varam vise od 30 godina!!!

Pa zato je izmedjuostalog i propao ustav, jer EU ne zeli nove clanice kao sto je Turska , Srbija... Mogu izaslanici EU da nam pricaju sve i svasta kada nas gradjani EU ne zele a mi to nikao da shvatomo a sto je najgore od svega to je politicki adut vladajucih politickih partija i time mazu oci narodu!!!

Kada je srbija bila najbliza Evropskoj Uniji

Srbija kao zemlja nikada nije bila blizu Evropjkoj Uniji. To je odovor na pitanje ali Jugoslavija da.

SFRJ je bila krajem 80-ih bukvalno na par koraka od Evropske Unije ali kao Jugoslavija ne Srbija, naravno to se zavrsilo ratnim epoligom ali to je druga tema.

Uslucaju da udjemo u EU ( ajde i tu mogucnost da uzmem u obzir ) mi cemo tu ziveti zajedno sa svim evropskim zemljama ukljucujuci i bivse jugoslovenske zemlje... taman smo se otarasili poslednje da bi se ponovo pridruzili starim i sve ispocetka. Mi moramo konacno da shvatimo sta je EU i sta sve to donosi i da je zivot van EU moguc ako ne cak i bolji, pa zamislite da srpski seljak nece smeti da pece sam svoju rakiju, da cemo jesti genetski modifikovanu hranu i slicno

zasto jednostavno ne bi smo prihvatili, prisvojili ili prepisali od EU ono sto valja i sto je dobro a ono ste ne valja da odbacimo a to samo mozemo ako ne postanemo clan EU jer cemo morati da igramo po njihovim pravilima u svemu jer tu nema odstupanja!!!

Srbija jednostavno ne mora da ima za cilj Evropsku Uniju, na protiv. Traba resavati probleme jedan po jedan i prvo ih resiti unutar zemlje pa kasnije van granica Srbije ili to raditi uporedo ako je moguce ali nasa politika nije sposobna da organizuje sama referenum u Crnoj Gori pa je zvala upomoc Evropsku Uniju pa kako ocikivati nesto vise onda.

E sada drage kolege izvolite da cujem vase komentare ( skratio sam najvise sto sam mogao smeh )
Nazad na vrh Ići dole

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPet 9 Jun - 20:57

Apsolutno se slazem!!! cheers pa ja to svima govorim!!!- garant si me cuo negde i sad se pravis pametan, haha lol! ...salim se, u pravu si 100%.
Elem, kriza je svuda u svetu, ekonomska i svakakva, a mene izludjuju argumenti „ vodimo vas u Evropu“ jer je to navlakusa za ne-znam-koga...mislim ko moze da bude toliko neinformisan???!!! Rolling Eyes Rolling Eyes
Najbolje bi bilo da oni nama lepo vrate jedno od onih osnovnih ljudskih prava- slobodu kretanja, i da se ti „ lelemudi“ ne kriju vise iza Mladica ( koji po meni jeste nasa sramota) nego da kazu otvoreno sta misle o nama kao narodu, drzavi...vec godinama pokusavam da ukapiram ZASTO mi to ne mozemo da putujemo slobodno po evropi a hrvati mogu, bugari mogu....mislim bruka i sramota....verujem da je to zbog katolicizma i njihovog lobiranja...nekako mi nista pametnije ne pada na pamet.
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptySub 10 Jun - 1:34

sada moram da ucim sutra vas citam caoooooooooooo
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptySub 10 Jun - 15:25

To je jedan od odgovora. Katolicko lobiranje

Mladic i svi ostali su nasa sramota to je tacno ali i Hrvati i Muslimani moraju da priznaju svoju sramotu jer su po meni u ratu svi osramoceni e sada idemo na interes!!!

Recimo slucaj BiH pred medjunarodnim sudom gde nas terete za genocid, samo da uvedem u pricu da je optuzba za genocid najteza optuzba koja postoji jer optuzuje drzavu, grupu ljudi ili pojedinca za unistavanje sa namero jednog naroda u celini poput unistavanja Jevreja i Roma u ll Svetskom Ratu e za istu stvar i nas optuzuje BiH i traze abnormalnu ratnu otstetu u visini ako ne ne varam 100 miliardi dolara, ma nesto totalno suludo e sada nasa sreca u svemu je sto je Milosevic mrtav i ne mogu da ga optuze za genocid jere je on bio glavni optuzeni kao vrhovni komadant ali po meni BiH nema dovoljno jakih argumenata za takve optuzbe a u slucaju da nas optuze... ja ne smem ni da pomislim kako ce se to odraziti na nas zivot

Hrvatska se po tom pitanju jako dobro drzi cak nekako po strani ali je ipak u igri... jako pametno i lukavo sa njihove strane ali ko nam je kriv kaka iimamo nesposobne ljude na mestima gde ih imamo a oni mogu da putuju po evropi zato sto su oni izasli iz rata kao zvanicni pobednici jer se rat odvijao na njihovoj teritoriji, teoretski mi smo agresori, mi smo ih napali a oni se brane e zato oni imaju sve privilegije pa izmedju ostalih i slobodno kretanje po svetu a mi... jao, jao... No
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPet 16 Jun - 0:54

dakle najveci smo degeni onda bi mogli ovako .......bila jednom jedna drzava Beogradski Pasaluk i njihovi srecni gradjani mogli su da putuju gde god sa licnom kartom Crying or Very sad

Salim se u pravu si trebaju nam sposobniji ljudi ali narod vise ne zna izgubljeni su ljudi neznaju sta valja a sta ne zar to ne vidite po sebi, po drugima
U sranju smo do guse prokleta sirotinja Embarassed Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPet 16 Jun - 5:49

Zajebalo nas je sve, od raspada zemlje peko gradjanskog rata do bombardovanja i unazadjenja za 100 gonima za svetom... ali valjda negde nada postoji inace bi rsli odavno!!!
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPon 19 Jun - 16:00

tuzno je sve to cuti zaista tuzno
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPon 19 Jun - 18:31

Ali nije sve tako crno valjda!!!
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPon 19 Jun - 21:40

ja se nadam da nije valjda ce biti bolje
mozda u Avgustu odem na koncert grupe MINISTRY AAAAAAAAA cheers sunny banana zeleni zeleni wavw
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyUto 20 Jun - 11:21

Da ali u Budimpesti :(
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyNed 25 Jun - 13:28

da vidim Bugarsku i Madjarsku ove godine i to mi je dosta od sveta
mislim tako mogucnosti nalazu
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyČet 29 Jun - 2:56

..........do Bugarske i Madjarske iz pasaluka krenuh ja leta tog.........
Nazad na vrh Ići dole
blejac
moderator
blejac

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPon 24 Jul - 13:06

.........evo vratih se iz Bugarske i shvatih da nije nama toliko lose koliko kukamo.........
Nazad na vrh Ići dole

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPon 24 Jul - 13:07

ne znam bas...:(
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyPon 24 Jul - 13:54

pa o tome stalno pricam !!!

nije ovde bas SVE tako lose !!!!
Nazad na vrh Ići dole

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyUto 25 Jul - 0:22

nije sve, ali ima dosta toga sto treba da se sredi...
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyUto 25 Jul - 1:03

danas citam u blicu da kasnimo za hrvatima 10 godina, mada mislim da preteruju!!!
Nazad na vrh Ići dole

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyUto 25 Jul - 1:10

mi???!!! kasnimo??!!
gluposti:)
mnogo me nervira taj blic u poslednje vreme, majke mi pa samo neke spekulacije i neka sranja...
jeste CRO mozda cistija i malcice sredjenija ( gradovi, "kolodvori" ceste) ali pa oni su zaduzenija nacija od nas jedno 10 puta...i to nesto znaci...
Nazad na vrh Ići dole
diplomata
Admin
diplomata

Muški

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji EmptyUto 25 Jul - 1:23

nisam znao da su zaduzeni toliko!!!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Srbija u Evropskoj uniji   Srbija u Evropskoj uniji Empty

Nazad na vrh Ići dole

Srbija u Evropskoj uniji
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Moj seminarski o evropskoj konvenciji o ljudskim pravima

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
za sve studente univerziteta u Novom Pazaru :: radovi studenata FHN-a :: evo bajkica, ko voli!!-
Skoči na: